MONTSERRAT , Via: PERE SEGURA a la PALLETA

Avui ha sigut un dia de “loveclimbing” de parelles… volíem un dia tranquil, assoleiat, a prop de casa i amb bona roca. Després de pensar una mica ja ens vam decidir: cap a la cara sud de Montserrat, concretament a la PALLETA. En aquesta paret podem trobar vies de tres o quatre llargs equipades d’una qualitat brutal amb el millor conglomerat.  És, una placa contínua ple de forats i de roques amb formes molt diverses amb un tacte aspre 0% subat.
Així doncs amb les respectives parelles: Elies Coll amb el Ferran Latorre i Jo amb l’Eric Riba hem escalat les vies: Pere Segura, Tomàquets d’amagatotis, Trempat t’empaito i Grito Primal.
La placa de la Palleta amb el recorregut, foto: Escalatroncs
Ressenya de la via, foto: escalatroncs
La via “Pere Segura” és la primera que hem escalat amb l’Eric, l’Elies i el Ferran s’han posat amb la Tomàquets, després hem anat encadenat les altres fent intercanvis de parelles.  La via Pere Segura i totes les altres segueixen la mateixa tònica: un primer llarg una miqueta més difícil, a partir del segon llarg ja afluixa i tot és més fácil. Els seguros estan en el lloc correcte i quan allunyen és perquè és més fàcil. Estan equipades però NO de manera esportiva. És una disfrutada!!
Miquel Mas al inici de la via Pere segura
Elies Coll a la tomàquets
 
                                                        Ferran Latorre i Elies a la tomàquets



Miquel Mas al segon llarg de la Pere Segura


Tercer llarg de la Pere Segura

Ferran Latorre al llarg núm 1 de la via Trempat..
 
 
 
Ferran al llarg núm 2 de la Trempat
 

Eric Riba content a la R1 de la via: Grito Primal
 
Elies i Eric a la Grito Primal
 
 

 Grito Primal

 
Ambient...
 
 
 
 Tot el team penjats dels macus spits...

 
 

Aproximació
-Aparquem el cotxe a la Vinya Nova, després caminem per una pista, al cap de poc veurem una pista a mà Esquerra ben marcada que va direcció als Pollegons i a una via ferrata. Arribarem a un torrent molt brut i relliscós. Ens endinsem per la canal de l’esquerra fins a trobar unes cordes i unes cadenes fixes a mà Esquerra que ens porten a peu de via (35-40 min). Per trobar la via Pere Segura hem de mirar una placa commemorativa metàl·lica clavada a la paret.
Material
-15 cintes + reunions
-Corda simple de 80 metres
Descens
-Es rapela per la via, amb una corda de 80 metres amb tres rapels ja estem a baix, sinó amb cordes dobles de 60 m amb dos rapels.


En definitiva, una paret per gaudir i disfrutar de Montserrat.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Terradets, via: COLORES

BELLADONA, MONTSERRAT

Ordesa SOMONTANO 400m (7b max, 6b+ oblg)