ALFANHUÍ- Montserrat, Paret de Patriarques


Feia dies que amb l’Eric no escalàvem junts alguna via llarga. Volíem anar a prop de casa, a Montserrat i teníem pendent una de les “100 millors” (segons el llibre) la via: ALFANHUI a la Paret dels Patriarques.
(patriarques)

La via:
Oberta l’any 1986 per el gran mestre A.G.Picazo, M.Muñoz i J.Reina. És una via re-equipada a mitges, cada 2 o 3 assegurances de l’època (burils i pitons llaçats amb fil ferro trenat) hi ha un parabol. Les reunions totes amb parabols i anelles per fer ràpel. Els primers dos llargs la roca no és massa bona, però a partir del tercer llarg és molt bona (com diu l’Eric era roca exquisida)



Material: 16 cintes (si no ho xapem tot, si es vol utilitzar tots els seguros potser faran falta 25 cintes), Alien blau, Camelots (0.5 , 0.75 , 3 , 4 opcional), tascons (només vam utilitzar un per escanyar el cap d’un buril del tercer llarg).

Aproximació:
Sortir de Santa Cecília, anar per el camí de l’arrel, després de la paret de l’aeri veurem una fita que marca el inici de la canal del Avellaners. Trobarem un gran bloc i acta seguit ja veurem a mà dreta el diedre del primer llarg de la via, uns 45 minuts anar tranquil.

Llarg 1(20m , V) + Llarg 2 (30m, Ae(7a+): Es poden empalmar bé els dos primers llargs, la part de Ae o 7a+ la roca no dóna massa confiança, desploma i és físic.
 


Llarg 3 (40m, Ae (7c+): Aquí la roca és brutal molt aeria i trams desplomats. Hi ha trams que es poden fer sortides en lliure per arribar en algun buril. En aquest llarg vam llaçar un tascó al cap d’un buril. No vam utilitzar els estreps.
 

Llarg 4 (20m, 6a) + Llarg 5 (30m, 6b): es poden empalmar tranquil·lament, la part del llarg 5 de 6b és una bavaresa física molt maca semi-equipada amb canto. És el llarg estrella de la via.


Llarg 6 (42m, 6a): La roca és brutal, en algun punt costa veure els seguros. S’ha d’estar concentrat i quan es vegi una espècie de franja rocosa horitzontal de color vermell hem de tirar cap a la dreta direcció a una arbres després de l’esperó. Un cop aquí hem de tornar a mà esquerra en busca del parabols.
 

Llarg 7 (50m, V): Llarg fàcil però els seguros allunyen bastant. D’aquí ja fins al cim.

 
(sos democracia)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Comentarios

Entradas populares de este blog

Terradets, via: COLORES

BELLADONA, MONTSERRAT

Ordesa SOMONTANO 400m (7b max, 6b+ oblg)