Ordesa – LOS ENAMORADOS 350m 7b+, (6c oblg)


Ordesa està a petar de vies boníssimes i la “ENAMORADOS” és de les millors que he escalat a la Vall, és una joia. Vam anar-hi amb el Tato Esquirol i va ser una disfrutada, sempre és divertit escalar en el mig del caos de blocs en forma d’armaris i neveres… Es gaudeix molt de l’ambientasso dels desploms del Libro Abierto.
(Libro Abierto)
 
(Ressenya Mikiclimb via Enamorados)
 
Oberta per M.Zabalza, K.Bayona, T.Lizarraga l’any 2.000, amb un traçat molt atrevit per la part més desplomada del Libro Abierto.
Aproximació:
- Des del poble de Torla s’ha d’anar fins a la “Pradera”, es pot anar amb cotxe o amb Bus depenent de l’època de l’any. Els dies (del 27 de Juny fins 13 de Setembre, és obligat Bus i del dia 10 i 12 d’octubre també) fora d’aquests dies es pot arribar en cotxe. Primer Bus a les 6.00h i l’últim 21.00 o 22.00 hores. Preu del Bus 4,5 euros anar i tornar, són 20/30 minuts. A la Pradera està prohibit acampar/dormir.

- Des de la Pradera seguir recte per anar a buscar el camí super marcat que tira cap a l’esquerra direcció a la casacada de cotatuero i després encara més a l’esquerra passant per sota de la Paret de la Cascada, del Gallinero i després ja estarem al peu del Libro Abierto. Per trobar el peu de via un bon punt de referència és la gran “V” de color taronja/vermella, la via va practicament pel centre després de superar el primer sòcol.
Material:  (semàfor Aliens, repetir el groc) + 1 blau , Camalots 2x (0.75,1) + 0.5, 2 ,3, 4 , Tascons (només en vam utilitzar un), 15 cintes (varies de llargues).

L’escalada:

És una via que es deixa escalar bé i té molt però molt canto! Està bastant equipadeta amb pitons i algunes xapes que et permeten escalar més o menys tranquil. Tot i així s’ha de portar un bon grapat de friends.
(des del peu de via es pot veure la "V" vermellosa)

-L1 + L2 80m: (V+) es poden empalmar bé vigilant amb el fregament i fent uns metres amb ensamble. La part liosa del L2 es seguir la part més evident com si estiguéssim obrint nosaltres la via.
 

-L3 30m: (7b) el primer seguro a mà dreta costa de veure, després ja vas fent agafant canto i amb fisura. Hi ha pitons que et deixen escalar tranquil. Però encara tens els braços freds per fer les apretades…
 

-L4 30m: (7a) Llarg guapo que es deixa fer moltbé, facilet per ser 7a (en comparació a altres vies d’Ordesa).
 (el Tato tibant abans del flanqueig aeri cap a la dreta)

-L5 35m: (6c) Guapo, només trobarem un pitó després d’un desplomet amb canto. Des`rés hem de tirar a mà Esquerra per la part més lògica. NO anar a buscar una entosta a la dreta.

-L6 40m: (6c) llarg totalment net, com a referència s’ha d’anar  en tendència Esquerra a buscar una xemèneia que li surt una pedra en forma de punxa a l’esquerra. Després d’una repisa encara s’ha de superar un desplom per arribar a la reunió en una gran repisota.

  (el Tato va molt ràpid.. no el puc pillar a les fotos...jeje)
 
(res de barretes ni powergels... piza terradellas a fondu!!)
 
-L7 30m: (7a+) llarg guapíssim, més de tècnica que de força.
 
 
 
-L8 25m: (7b) llarg brutal, el més dur de la via per mi. Aquí farem servir el camelot del 4 un cop ens posem a dins de la xemeneia desplomada. Nosaltres la vam trobar molla per dins… Un cop surts de la xemeneia els cantos es van fent cada vegada més grans i cada vegada desploma més. És realment un espectacle escalar amb tot aquell buit a sota als peus. Aquesta reunió és espectacular!


(a dins de la xemeneia...)
 
(el festival del canto!)
 

(això desploma molt!)
 

-L9 57m: (7b+) Segueix amb el desplom i canto però s’ha de tibar més fort… fins a la reunió opcional està pràcticament equipat, després ve un tram de 6a fácil amb un pitó que ens indica el camí. La Reunió és en un muret fisurat on hi entre perfecte el camalot del 3 i lligant amb una baga un branca d’un arbre.


-L10 40m: (V+) llarg típic de finals de via que no et pots relaxar, comença per una fisura ampla, després xemeneia/diedre i ja es deixa fer millor fins el cim.
 
 
 
En resum és una via 100% recomanable amb un grau modern i es deixa disfrutar moltíssim.
 

 

 

 

 

 

Comentarios

Entradas populares de este blog

Terradets, via: COLORES

BELLADONA, MONTSERRAT

Ordesa SOMONTANO 400m (7b max, 6b+ oblg)