Vilanova de Meià: MAKOKI 180m 7a+/Ae (6b oblg)

Feia temps que no escalàvem junts  amb el Pau, així que vam quedar per anar a fer una vieta a Vilanova de Meià. Va costar trobar alguna via, de les “normal”, que ni ell ni jo haguéssim fet. Mirant i remirant el llibre de ressenyes va sortir la via MAKOKI… bingo… aquesta ens faltava, doncs cap allà!

La MAKOKI és una via que es troba a la part Esquerra de la Roca del Arcs, és poc concorreguda, la roca és bona i no està sobada. Segons la ressenya posa que es va obrir en solitari d’un sol intent fent un bivac, chapeau! Tota la via està equipada amb parabols però en algun tram allunyen una mica i el grau està apretadet en comparació a les vies veïnes. Via recomanable, relativament ràpida, nosaltres vam tardar 3:15 hores sense cap mena de pressa.
 
Com a referència en el peu de via hi ha un buril antic a 1,5 metres d’alçada del terra. El llarg més obligat és el primer, ja que t’agafa en fred i el grau està colladet, la resta de llargs es van fent.

 
-Llarg n1:

Llarg obligat, la primera xapa és un buril que està bastant lluny amb un baguetillo i la segona xapa ja és un parabol però no es veu fins que no el tens a la cara. Després apretar el culet i amunt.

 (iniciant la via)
 

-Llarg n2:

És el llarg de 7a+ o Ae, inici molt fàcil fins que comença la “tralla” , passos concentrats. La part dura les xapes estan molt juntes. Si ha plogut dies anteriors pot ser que el llarg  estigui moll.
 
 
(en el Crux...)


-Llarg n3 + n4:

Vam empalmar aquests dos llargs però crec que és millor empalmar el llarg2 i llarg3, perquè la Reunió 2 és molt incòmode. El llarg 3 comença amb una apretadeta, després les xapes allunyen una miqueta. El llarg 4 comença per un bombako amb Ae que et penges d’unes vagues que pobretes fan pena ja… però sort que hi són. Després es segueix moltbé amb canto fins el segon bombako de Ae. De segon em vaig mirar aquest bombu/desplom i hi havia cantos petits i bidits, crec que podria sortir en lliure… alguna màquina de margalef amb molt nivell el podria alliberar. Tot i que talla molt el rotllo el primer bombo de les baguetes fixes.

(inici llarg n3)
 
(a la meitat del llarg n4) 

(placa guapissima abans del bombu del Llarg n4)
 
 
-Llarg n5:

Llarg curtet i fàcil, amb una apretadeta sortint de la reunió. Portàvem el Camalot del 1 i el vam posar a una fisura que queda a mà dreta, així en cas de caiguda pots estalviar que el compi que està a la reunió es mengi el teu cul.

 -Llarg n6:

Llarg fàcil de navegar una miqueta amb roca molt bona plena dels típics esglaons (fisures horitzontals) de Vilanova, nosaltres vam sortir en ensamble fins pràcticament al cim de la paret.

(el Pau de postureo jaja...)
 
 
 
(com apreta l'anticiclo...)
 
 
En resum, una bona via que s’ha de fer, com totes les de Vilanova.

Comentarios

Entradas populares de este blog

MONTREBEI – Estación Orbital Mir

BELLADONA, MONTSERRAT

Terradets, via: COLORES