Terradets, via: COLORES


Aquest passat diumenge vam fer una sortida amb un bon grupet d’amics del poble, la idea era escalar una via a Terradets a la paret de les Bagasses. Ens vam dividir en dos cordades: El Albert Fito (alias 4x4 tot terreny), Arnau Clarella (alias membrana Pertex) i Ricard Garcia (alias Fardo) van escalar la TUTIFRUTI i L’Eric Riba (alias Rum) i jo vam escalar la via COLORES.


 
La via COLORES  (200m 6b+) es va obrir l’any 1981 per  Juan Carlos Aldeguer, Josep A. Macau, Conrado Lopez, Julio Valera i Sergio Martinez. Aquets via jo ja l’havia escalat feia uns anys amb un gran amic Quim Mayoles, en aquest enllaç podem veure la seva piada amb un bon video amb la Gopro que et trasllada a la paret… http://noeselceleslaparet.blogspot.com.es/2011/11/flipant-en-colores.HTML
Em va quedar tant bon record que quan l’Eric em va dir que la volia fer no m’hi vaig poder negar a repetir aquest Rutón.
 
És una via del anys 80, exigent i obligadeta justa per disfrutar. Els graus que marca la ressenya són collats, en algun punt té les assegurances allunyades però no cal preocupar-se, es deixa fer molt bé si es té un grau de 6b a vista de paret consolidat. Com diu molta gent, segurament sigui la millor via de les Bagasses. La roca és molt i molt bona excepte el tercer llarg.

Aproximació:

-Aparcarem el cotxe al Pàrquing grandiós de les Bagasses a on hi ha l’avi de la mel. Caminarem seguint la carretera fins a travessar el riu per un pont de pedra, després seguirem a mà dreta per un cable fins arribar a la via del tren. Després seguir cap a la dreta per la via del tren, passar pel túnel i al sortir seguir el camí que baixa a mà dret vorejant  tot el peu de paret. La Colores està bastant avall i està gravat el nom al peu de via escrit (15-20 minuts)
 
 
 
 

Escalada:

 Llarg n1 (V, 20m): Llarg facilet ideal per semi escalfar els dits pel segon llarg.

 

Llarg n2 (6b, 35m): LLarg super guapo, tècnic de peus i de regletes. Grau collat dels 80. Algun seguro allunyat però es deixa fer bé. La roca es boníssima, llàstima que no sigui tota la via així…
 
 

 
LLarg n3 (V, 40m): La roca aquí és una mica més delicada, en algun tram s’ha de vigilar, en aquets llarg potser pot anar be portar algun friend o tascó. Nosaltres no vam posar res però un cop hi pases penses..osti aquí hi aniria bé un tasconet, aquí un friend..
 

Llarg n4 (6a, 35m): Un altre cop un llarg maquíssim de roca boníssima, grau colladet, amb algun seguro allunyadet.

 

 

 

Llarg n5 (6a, 35m): Segueix amb la tònica de roca excelent amb un desplomet que costa de veure els cantos, també trobo que el grau està collat. Llarg guapíssim!

 
 
 

Llarg n6 (6b+,30m): Desplom amb canto, roca brutal i aquest llarg si que crec que és el grau que marca a la ressenya. El final del llarg no hi ha cap seguro en uns 12 metres però cap problema es molt tombat amb molt canto.

 


Llarg n7 : llarg fàcil de tràmit per anar a al falsa feixa, es pot empalmar amb el llarg 6.

 


Descens:

Un cop ja estem a la falsa feixa, seguirem a mà dreta el cable  que ens porta fins al camí ben marcat que ens deixa a la carretera (25 minuts)

El material que vam portar va ser Corda de 70 metres d’esportiva i 13 cintes.


 

 

Comentarios

Entradas populares de este blog

BELLADONA, MONTSERRAT

Ordesa SOMONTANO 400m (7b max, 6b+ oblg)